Maigret si fantoma - Georges Simenon

Univers
Brosata (paperback)
 
2,99LEI
Stoc epuizat
Polirom
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Z
Brosata (paperback)
Titlul orginal: Maigret et le fantôme
Limba primei editii: franceza
Anul aparitiei primei editii: 1964
Anul aparitiei primei editii ramanesti: 1971
Editura la care a aparut: Univers
'Maigret si fantoma' (1964) face parte din seria Inspectorul Maigret, unul dintre cei mai celebri detectivi si unul dintre cele mai memorabile personaje din literatura franceza de secol XX. Comisarul tocmai incheie cazul unor tineri motociclisti care jefuiau bijutieri cand este informat ca Lognon (colegul sau) fusese impuscat pe Avenue Junot si ulterior transportat la spital…

Despre Maigret si fantoma - Georges Simenon

Pe cand era pe Avenue Junot comisarul afla ca Lognon (colegul sau) ramanea in camera unei cosmeticiene pe nume Marinette Augier si curand devine limpede ca barbatul lucra la un caz. Femeia este de negasit iar comisarul afla despre ciudateniile familiei Jonker, care locuieste vizavi de apartamentul ei.
Norris si Mirella Jonker devin pentru Maigret principalii suspecti. O vizita la ei se dovedeste benefica si il lanseaza pe comisar pe o pista interesanta care il va conduce in lumea colectionarilor si a operelor de arta falsificate. Maigret afla ca numele Mirellei Jonker este de fapt Marcelle Mailland, al carei iubit (Stanley Hobson) este un escroc notoriu. In plus, un martor de ultim moment ii marturiseste lui Maigret rapirea esuata a unui barbat, doi necunoscuti transportandu-l de la conacul Jonker la un Jaguar galben parcat in fata acestuia.
Dupa ce il gaseste rapid pe Ed Gollan, proprietarul masinii si un expert in pictura, comisarul Maigret descopera treptat firul intregii povesti. Il va gasi pe cel care a atentat la viata politistului?