Ancheta in infern - Rodica Ojog-Brasoveanu

Albatros
Brosata (paperback)
 
26,99LEI
Stoc epuizat
Universitara
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Kullusys
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Nemira
Brosata (paperback)
Titlul orginal: Ancheta in infern
Limba primei editii: romana
Anul aparitiei primei editii: 1977
Anul aparitiei primei editii ramanesti: 1977
Editura la care a aparut: Albatros
'Ancheta in infern' (1977) debuteaza in Gradina Cismigiu, unde doi batrani se intalnesc pe o banca si mai apoi continua in fata unui pahar de coniac. Nu trece vreme multa si ies la iveala mosteniri tentante, documente false, accidente aranjate si crime. Cine sa fie omul ingropat intr-o hruba din spatele casei? Si de ce a sfarsit asa? Asadar, o ancheta cu multe fire intr-un roman scris in stilul binecunoscut al autoarei Rodica Ojog Brasoveanu.

Despre Ancheta in infern - Rodica Ojog-Brasoveanu

Rodica Ojog Brasoveanu isi poarta cititorii inapoi timp. La jumatatea anilor 50, cand ecourile razboiului inca nu s-au stins si petrecerile acasa inca sunt la moda, un grup de oameni este prins din cauza viscolului la Tancabesti. Grupul este format din Virgil Olaru (avocat bucurestean si gazda de la Tancabesti), Eleonora Olaru (sora lui Virgil), Alexandra Macarie (doctor), Monica Ciuvat (arhitecta), Dan Mihaila (inginer), Serban Mihaila (fiul celui din urma), Luigi Stratian (fost balerin), Mircea Gheorghiu (savantul), Henry Dima (protejatul avocatului), maiorul Cristea si locotenentul Dragnea. Un sfarsit de saptamana intens culmineaza cu asasinarea gazdei, in care atmosfera de afara este in acord perfect cu tensiunea crescanda care se instaleaza in casa de provincie. 
Prezentul narativ este situat in anii 70, maiorul Cristea si Alexandra Macarie relatand experienta infioratoare traita in trecut in Tancabesti. Se contureaza astfel o intriga captivanta si intesata de conspiratii si piste false pana la aflarea criminalului. Autoarea se foloseste de un intreg arsenal de elemente pentru crearea unei povesti pline de suspans: santaj, scrisori anonime, spirite incinse, complicitate comuna si dezvaluiri tulburatoare. Din panza deasa de minciuni care se asterne asupra trecutului suspectilor, maiorul Cristea va trebui sa faca lumina in acest caz complicat, in care fiecare il incrimineaza pe celalalt. Asadar, casa avocatului devine o scena vie in care fiecare personaj joaca un rol in incercarea de a se salva. Cine sa fie faptasul?